Kommer du til stengte dører? Høytider og fridager på Costa Blanca

Kjenner du deg igjen? Du skal bort på butikken en kjapp tur for å fylle på matbeholdningen – men blir møtt med gitter nede og stengte dører enda det tilsynelatende er en helt vanlig hverdag. Eller du har tenkt deg på marked, men når du kommer frem, viser det seg at markedet ble holdt dagen før. Det skjer kanskje ikke veldig ofte, men er frustrerende når du står der.

I tillegg til nasjonale fri- og helligdager som en stakkars nordboer tross alt har en viss sjanse til å holde orden på, har nemlig spanske regioner (og i noen tilfeller også byer og landsbyer) sine egne fridager.

Hver region har opp til 13 helligdager i løpet av året hvorav opp til ni bestemmes av myndighetene i Madrid og minst to velges lokalt. I tillegg finnes det regionale helligdager. Så du kan ikke regne med å finne alle fridager på en vanlig kalender – om den er aldri så spansk.

Hvis en fridag eller regional eller lokal helligdag faller på en markedsdag, flyttes oftest markedet til dagen før slik at folk har en sjanse til å kjøpe det de trenger på forhånd. (Les mer om utendørsmarkeder i og omkring Torrevieja her: Mat og Markeder.

Bilder fra feiringen av Spanias Dag/Columbus Dag i landsbyen Los Montesinos 12. oktober 2017. Etter et flott opptog der størsteparten av byens befolkning deltar eller er tilskuere, avsluttes dagen med et fyrverkeri som for de fleste av oss vil være blant de mest spektakulære vi har sett. Vel verdt turen og opplevelsen! (Ca. 10-15 min. kjøring fra Torrevieja.)

Under følger en oversikt over fri- og helligdager i Alicante-regionen i 2018. Fri- eller helligdag betyr ikke nødvendigvis at alt av butikker holder stengt, men du bør være obs på at du kan bli møtt med lukkede dører. Selvfølgelig kan slike dager også by på flotte opptog og feringer som spanjolene er så flinke til å stelle i stand – så fridager kan inneholde ekstra gleder også:

Vet du om en lokal hellig- eller fridag – der det er fare for stengte butikker eller flytting av markedsdager – og som vi ikke har fått med på listen? Gi oss beskjed, så oppdaterer vi oversikten.

 

Hilsen Oliven & Poteter!

Følg oss på:                      www.Olivenogpoteter.com

Send oss noen ord:      olivenogpoteter@gmail.com

Facebook:                        www.Facebook.com/Olivenogpoteter

Vi publiserer nye artikler hver mandag og fredag. Noen ganger litt oftere.