Festivalsommer: Opplev middelalderfestival i Huelva

Sommer er festivaltid også i Spania. Festivaler er gjerne morsomme anledninger til å bli kjent med nye steder og mennesker, kanskje prøve ut spansken og bli kjent med lokal kultur. I den vesle byen Zalamea la Real i Huelva (Andalusia) arrangeres en middelalderfestival for alle sanser: I tre dager fra 11. til 13 juli, kan du oppleve folkemusikk, dans, mat og marked med tidsriktige håndverksvarer og mye moro for liten og stor. «Magi i Middelalderen» er årets tema.

Festivalen i Zalamea byr på mange spennende musikkopplevelser.

Middelalderfestivalen som har blitt holdt i juli hvert år siden 2004, har fått navnet «Kristne og muslimer» – et tema som går igjen i spanjolenes fortelling om seg selv. Men byen med rundt 3.500 innbyggere utenom festivaltid, vektlegger mer enn den vanlige svart-hvitt konflikten mellom de to folkegruppene. Gjennom musikk, dans, teaterforestillinger, forelesninger og annet fortelles det en også historie om fredelig sameksistens og kulturutveksling. 

Temaet for årets festival er «Magi i Middelalderen”. Vil du ser mer av program og planlagte aktiviteter, finner du det på facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012601118755.

Festivalen burde inneholde noe for enhver smak: keltiske folketoner får følge av middelaldermusikk og arabisk folkemusikk. En bankett for 150 gjester kan kanskje friste? Det blir dans, sang, opptog, fekting og marked med muligheter for å kjøpe med seg skikkelige håndverksvarer hjem.

Middelalderen preger festivalens mange aktiviteter.

Hvordan komme seg til festivalen?

Zalamea la Real finner du i regionen Huelva, ca. 63 kilometer nord-nordøst for byen Huelva. Fra Sevilla er det cirka 95 kilometer til Zalamea la Real via motorveiene A-66 og A-476. Du kan ta buss til Zalamea la Real fra Sevilla. Turen tar omtrent to timer og koster rundt 10 euro hver vei.

Festivaldeltagere kan se frem til spennende musikk, mat, marked og danseopplevelser med røtter tilbake til middelalderen.

Her finner du mer informasjon om festivalen: http://jornadasmusulmanocristianas.es/ (kun på spansk). Arrangørene når du per e-post: cistusjara@hotmail.com eller telefon: 644 761 315.

Hilsen Oliven & Poteter!