Mi Vida Loca: Lær spansk med BBC

Liker du å leve deg inn i spennende historier, har BBC et spanskkurs for deg. På hjemmesidene til det britiske kringkastingsselskapet kan du som er nybegynner ta et 12-ukers kurs, komplett med kursbevis – helt gratis. Og du har selv en av hovedrollene i dramaet som utspiller seg rundt en ung, spansk journalist.

Mi Vida Loca er et spennende, interaktivt og prisbelønnet språkkurs fra BBC.

Vi i Oliven & Poteter er alltid på utkikk etter artige måter å lære spansk på. Og hos verdens største allmennkringkaster BBC i London fant vi et kurs pakket inn i en interaktiv spenningshistorie som i alle fall fenget oss.

Når serien begynner, sitter du på et fly til Madrid. Teresa, en spansk venninne, har invitert deg til å besøke henne i den spanske hovedstaden, men i siste øyeblikk har hun gitt beskjed om at hun likevel ikke vil kunne møte deg der. Du har fått nøklene til leiligheten hennes, men ellers ser det ut til at du må klare deg på egen hånd. Vel fremme i Teresas leilighet viser det seg at du likevel ikke er alene slik du hadde ventet. Teresas søster, Merche, som du ikke en gang visste eksisterte, holder til i leiligheten. Merche er journalist, og virker av en aller annen grunn temmelig anspent.

Vi skal ikke røpe for mye av historien, bare si at du kommer til å følge Merche i et spennende forfølgelsesdrama som går over 22 episoder og tar deg med til ulike steder i Spania. Hver episode er på mellom 20 og 30 minutter og gir deg muligheter til å ta pause, stoppe og repetere som du selv måtte ønske.

Tekstet på spansk. / With Spanish subtitles. / Con subtítulos en español.

Underveis lærer du det meste av hva en nybegynner trenger av ordforråd og grammatikk. Alt pakket kløktig inn og presentert i små nok porsjoner til at spenningen i selve historien holder seg helt til slutt.

Det er med andre ord ”matnyttig” drama, dette her: Du lærer blant annet å spørre om veien, ta offentlig transport og taxi, bestille mat og drikke på restaurant, bestille hotellrom, kjøpe klær, leie bil, be om medisinsk hjelp, handle på apotek og mye annet man har behov for i den spanske hverdagen.

Du får nok mer ut av kurset dersom du kan litt engelsk, men det er ikke strengt tatt nødvendig for å få utbytte av det. Spanske undertitler på episodene er til hjelp for å lære å skrive og gjør det lettere å slå opp ord du er ikke kjenner eller er usikker på.

Vil du ha kursbevis, må du ta testen som tilbys på slutten av serien.

Klikk her for å komme til kurset, Mi Vida Loca: http://www.bbc.co.uk/languages/spanish/mividaloca/ og gjør deg klar for litt “action” på spansk.

 

Hilsen Oliven & Poteter!

Følg oss på:                      www.Olivenogpoteter.com

Send oss noen ord:      olivenogpoteter@gmail.com

Facebook:                        www.Facebook.com/Olivenogpoteter

Vi publiserer nye artikler hver mandag og fredag. Noen ganger litt oftere.